Dit moet je weten over contra expertise

Heb je al eens gekeken naar contra expertise? Het is een onderzoek dat uitgevoerd wordt door een onafhankelijke partij, waardoor je erachter kunt komen of de bevindingen van een verzekeringsmaatschappij realistisch zijn. Het wordt steeds belangrijker om dit onderzoek uit te laten voeren. Je kunt hiervoor naar de vakkennis van een groot aantal professionals kijken. Schippers Bouwconsult is een van de professionals die jou op dit gebied bij kan staan. Maar wat houdt deze expertise eigenlijk in en welke voordelen kun je eraan behalen? Onderstaande informatie zet een aantal zaken voor je op een rij.

Contra expertise in geval van schade

Contra expertise is een onderzoek die je uit kunt laten voeren door een eigen expert indien er schade aan de woning is. Bij schade kun je denken aan onder andere water, brand, inbraak, storm, letselschade en bouwkundige schade. Je kunt hierbij jouw belangen gaan behartigen. Hierbij moeten wel de grenzen binnen de polisvoorwaarden in het achterhoofd gehouden worden. Je zult daarom ook altijd moeten bekijken of jouw polis het goedkeurt dat je deze expertise inschakelt en of deze vergoed wordt. Dit is niet overal hetzelfde en kan jou dus voor extra kosten zetten.

De professional altijd zelf inschakelen

Bij contra expertise heb je in feite dezelfde taken als bij een schade-expert. Het grootste verschil zit hem in de manier van inschakelen. In dit geval ga je namelijk zelf op zoek naar een expert in plaats van een toegewezen persoon door de verzekeringsmaatschappij. Jouw belangen worden dus behartigd en er zullen onderhandelingen plaatsvinden met de verzekeraar als er andere constateringen zijn. Daarbij heb je altijd te maken met een toegankelijk persoon en krijg je de informatie eerst zelf te horen voordat het naar jouw verzekering wordt gestuurd. Je weet hierdoor altijd op voorhand al waar je aan toe bent.

Voldoende tijd voor de afhandeling

Bij de contra expertise zal er over het algemeen voldoende tijd worden genomen om de schade te bekijken. Het hoeft namelijk niet gehaast te gebeuren. Daardoor zullen er ook geen zaken over het hoofd gezien worden. Bij de expert staat persoonlijkheid altijd hoog in het vaandel. Houdt er rekening mee dat je te allen tijde recht hebt op deze expertise. Je hoeft dus niet altijd genoegen te nemen met de conclusie die gesteld is door schade-expert van de verzekeraar, maar gaat dus voor een second opinion om er zeker van te zijn dat je niets meer mis gaat lopen.

Altijd het beste advies

Dankzij de contra expertise zul je altijd voorzien zijn van het gedegen advies en de kosten die er bij jouw schadepost komen kijken. Je hebt alles duidelijk op een rij staan en hoeft nergens meer naar om te kijken. Binnen een korte tijd weet je waar je aan toe bent en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw schade verholpen kan worden. Uiteindelijk ga je er dus veel profijt van hebben door een professional in te schakelen om de woning op een goede manier te bekijken.