Voordelen scooter of auto kopen

Veel mensen vinden het erg lastig om een keuze te maken tussen het kopen van een auto of het kopen van een scooter. Beiden vervoersmiddelen hebben namelijk hun eigen voordelen. Om je te helpen bij het maken van de keuze of je een scooter wilt kopen of toch een auto hebben wij de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van scooters

Eén van de vele voordelen die scooters hebben is dat ze stukken goedkoper zijn in het gebruik ervan. Ten eerste ben je een stuk minder kwijt aan de verplichte verzekering dan bij een auto. In de meeste gevallen zijn de verzekeringen nog onder de 30 euro. Bij een auto is dit al vaak een stuk duurder. Verder hoef je ook geen wegenbelasting te betalen en heb je gemiddeld gezien minder kosten aan het onderhoud. Een onderdeel bij een scooter die kapot is, is vaak een stuk goedkoper dan wanneer er een onderdeel van een auto kapot is.  Verder ben je ook minder kwijt aan de benzine, ten eerste is de tank van een scooter een stuk kleiner, maar kun je er wel meer kilometers mee rijden dan met een tank van de zelfde hoeveelheid van een auto. In het gebruik zijn scooters dus een heel stuk goedkoper dan auto’s.

Verder hebben scooters het grote voordeel dat je geen last meer hebt van lange files. Je bent dus geen uren meer onderweg naar je werk, terwijl je een hoop andere dingen had kunnen doen. Als scooter rijder kun je vaak om de file heen rijden of gebruik maken van het fietspad. Dit scheelt vaak een hoop tijd en frustratie.

Ook geniet je met een scooter van het grote voordeel dat je je binnen de stad vaak een stuk sneller kunt voortbewegen. Met een auto ben je gebonden aan autowegen en dus vaak ook omwegen om op plaats van bestemming te komen. Dit is niet het geval met een scooter, dan kun je vaak ook binnendoor rijden en dat scheelt in veel gevallen een hoop tijd en moeite.

Voordelen auto kopen

Ook auto’s hebben voordelen in vergelijking met scooters, je zit namelijk in de winter lekker warm en droog en in de zomer kun je de airco aanzetten. Verder is het met de auto mogelijk om meerdere personen tegelijk te vervoeren, dit is lastig op een scooter. Je kunt maar één persoon extra achterop nemen. Een andere reden waarom een hoop mensen kiezen voor het gebruiken van een auto is het feit dat je met een auto lange afstanden een stuk sneller en comfortabeler af legt. Dit is vaak een probleem op de scooter.

Het kopen van een scooter heeft dus een hoop voordelen in vergelijking met het kopen van een auto. Je bent een stuk goedkoper uit, je hoeft geen uren meer in de file te staan en je bent vaak een stuk sneller als je in de stad rijdt. Maar ook het kopen van een auto heeft weer vele voordelen zoals je hierboven hebt gezien. Het is aan jou om te bepalen aan welke voordelen jij meer waarde hecht.