Zoek jij zonnebrillen met je logo erop? Zo vind je ze voor een een zonnige prijs

Sta je op het punt om merchandise te laten bedrukken om je bedrijf meer zichtbaarheid te geven? Dan is het geen slecht idee om bedrukte zonnebrillen mee te nemen als optie in je besluitvormingsproces. Zonnebrillen worden namelijk vaak gebruikt in de zomer waardoor je meer zichtbaarheid kan genereren. Bovendien zijn bedrukte zonnebrillen een mooie manier om de branding en marketing van je bedrijf uit te breiden. In deze blog zullen we zowel voor- als nadelen op een rijtje zetten voor het geval je op zoek bent naar bedrukte zonnebrillen voor je bedrijf.

Voordeel: Zonnebrillen worden vaak gebruikt in de zomer

Wanneer de zomermaanden aanbreken, is er bijna niemand die geen zonnebril draagt. Van het strand tot het park, in de tuintjes of zelfs in de auto, overal worden zonnebrillen gedragen. Als je dan ook nog een bedrukte zonnebril aanbiedt, dan is dit een perfect marketinginstrument om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Door je logo en/of slogan op de zonnebril te drukken, wordt je bedrijf beter herkend en zul je waarschijnlijk een kijkje krijgen van potentiële klanten.

Nadeel: Niet het hele jaar door gebruikt

Helaas kunnen we niet het hele jaar door zonnebrillen dragen. In de wintermaanden hebben mensen meestal geen zonnebril nodig vanwege de kortere dagen of bewolkte dagen, tenzij je een zakenman of -vrouw bent die op reis gaat naar een zonnige bestemming. Als je op zoek bent naar een marketinginstrument dat het hele jaar door kan worden gebruikt, dan is een zonnebril niet geschikt.

Voordeel: Meer naamsbekendheid

Als je je zonnebril in het openbaar laat dragen, dan zul je waarschijnlijk meer naamsbekendheid genereren. Bovendien zullen mensen zich jouw bedrijf beter kunnen herinneren en moet je er ook zeker van zijn dat je bedrijfsinformatie goed zichtbaar is op de zonnebril. Bovendien worden zonnebrillen vaak niet weggegooid, waardoor een bedrukte zonnebril lang kan duren.

Nadeel: Vereist een grote investering

Als je bedrijf zich in de beginfase bevindt, kan het misschien niet financieel verantwoord zijn om massaal bedrukte zonnebrillen in te kopen. Er zijn namelijk meestal veel minimumbestellingen vereist om de zonnebrillen te produceren en te bedrukken met een logo, slogan of marketinguiting. Ook hangt de prijs af van de grootte van de bedrijfsnaam of logo op de zonnebril. Als je niet de extra middelen hebt om te investeren in deze marketingtool, dan kun je beter een alternatief overwegen.

Voordeel: Veelzijdigheid

Zonnebrillen zijn er in allerlei vormen en maten. Je kunt je bedrijfsmerk er op vele manieren op weergeven en diverse kleurenstructuur gebruiken, wat de veelzijdigheid ervan vergroot. Bovendien hoeven zonnebrillen niet duur te zijn, waardoor de kans groter is dat mensen ze meenemen en dus vaker dragen dan een ander marketing item dat misschien wat meer kost.

Samenvattend

Er zijn voor- en nadelen aan het gebruik van bedrukte zonnebrillen voor het promoten van je bedrijf. Een ding is zeker: zonnebrillen zijn een opvallend voorbeeld van merchandise dat effectief kan werken om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Natuurlijk moeten alle kosten en aspecten worden afgewogen, maar als je de mogelijkheid hebt, kan het een overweging waard zijn om eens te kijken naar het bedrukken van zonnebrillen om je merk te versterken.
Bron: https://www.bedrukken.nl/

Tags: