Een jas voor in Italië

Er zijn tegenwoordig veel mensen die ervoor kiezen om ons koude kikkerlandje te ontvluchten en te overwinteren rond de Middellandse Zee. Veel Nederlanders kiezen dan voor Spanje of Portugal en vooral de Costa Blanca, met Benidorm als bekendste plaats, is erg populair. In Spanje en Portugal zijn er verschillende touroperators actief waardoor zelfs een georganiseerde reis mogelijk is.

Italië

Vooral Duitse mensen kiezen ervoor om te overwinteren in Italië. Vaak kamperen zij op verschillende campings in het zuiden van Italië of op Sicilië. In Italië zijn nog geen touroperators actief, hierdoor moet je zelfstandig alles plannen en regelen als je in Italië wilt overnachten.

Jas meenemen wanneer je overwintert

Wanneer je overwintert wil je natuurlijk de kou van je eigen land ontvluchten en kies je voor een plek met een aangename temperatuur. Het klimaat van bijvoorbeeld Sicilië en Zuid-Italië is een mediterraan klimaat. Hierdoor zijn de zomers warm en droog en de winters relatief mild. Met een gemiddelde temperatuur van 14 – 16 °C is de temperatuur een stuk hoger dan in je eigen land, echter er is ook een goede kans op regen.

Op Sicilië kan het zomaar de helft van de maand regenen. Hierdoor is het hebben van een jas in Italië wel aan te raden. De Italiaanse modewereld is groot genoeg, waardoor je keuze genoeg hebt, mocht je een Italiaanse jas uit willen zoeken. Vanwege het mediterrane klimaat kan de jas misschien regelmatig uit, maar tijdens de regen vind je het prettig om een, eventueel waterdichte, jas bij de hand te hebben.