Dakkapellen – Dakkapel Nijmegen

Dakkapellen – Dakkapel Nijmegen

Dakkapellen hebben heel wat voordelen voor jouw als woningeigenaar. Het kan een slimme investering zijn in je woning door te besluiten om een dakkapel Nijmegen te plaatsen. Jouw woning in Nijmegen krijgt zo in één keer meer licht en ruimte en wie weet ontstaat er zelfs een tweede kamer. Een aantal redenen waarom je niet langer moet wachten om dakkapellen te plaatsen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Een waardevermeerdering voor je huis

Kijk dat huis is al voorzien van dakkapellen. Het is een kreet die makelaars regelmatig te horen krijgen als huizen met elkaar vergeleken worden. Nieuwe woningeigenaren zijn bereid om meer geld neer te leggen voor de woning van de buurman als deze wel voorzien is van een dakkapel Nijmegen. Dakkapellen zorgen dus met recht voor een waardevermeerdering van je woning. Het is dus een slimme stap om te investeren in een dakkapel.

Dakkapellen vergunningsvrij plaatsen

De afgelopen jaren zijn de vergunningen rondom dakkapellen op de schop gegaan. Als jouw nieuwe dakkapel Nijmegen voldoet aan bepaalde eisen dan mag deze vergunningsvrij geplaatst worden. Eén van de voorwaarden is bijvoorbeeld dat een dakkapel en een plat dak moet hebben wat bijna met alle modellen zo is. Doordat je geen vergunning meer hoeft aan te vragen bespaar je ten eerste een leuk geldbedrag. Ten tweede bespaart het je een hoop gedoe om een vergunning te regelen en te laten invullen.

Extra ruimte

Eén van de grootste voordelen waarom we massaal kiezen voor dakkapellen is natuurlijk omdat we meer ruimte krijgen. We kunnen misschien één of twee extra kamers bouwen doordat er een dakkapel aanwezig is. Dit is meteen een meerwaarde voor je woning. Een extra kamer betekend extra ruimte waar spullen opgeslagen kunnen worden of waar woningeigenaren misschien wel een kantoorruimte kunnen maken. Het wooncomfort kan hierdoor natuurlijk ook voor jezelf sterk verbeteren. De kinderen kunnen bijvoorbeeld een eigen kamer krijgen en o.a. op zolder slapen.

Binnen één dag heb je een nieuw dakkapel

Eén van de nadelen die altijd genoemd worden bij dakkapellen is dat je complete dak open moet en je weken in de puin zit. Tegenwoordig is dit niet meer zo omdat vrijwel alle dakkappellen prefab gemaakt worden. In de fabriek worden ze al helemaal in elkaar gezet en afgewerkt. Vervolgens wordt binnen één dag je dak afgebroken en wordt je nieuwe dakkapel Nijmegen geplaatst en kan je beginnen met de kamers opknappen.