Een bokszak kopen voor kinderen: wat is de juiste grootte?

Is jouw kind onlangs gestart met boksen in Amsterdam? Dan kun je een bokszak voor hem of haar kopen. Hang deze zak thuis op en jouw kind kan altijd trainen. Wil je jouw kind verrassen door een mooie bokszak voor thuis te kopen? Dan moet je wel weten hoe groot deze bokszak moet zijn. Wij vertellen je graag wat de juiste grootte voor een bokszak voor kinderen is, evt een staande bokszak.

De juiste grootte: afhankelijk van de lengte

Hoe groot de bokszak van jouw zoon of dochter moet zijn, is afhankelijk van zijn of haar lengte. Is je kind nog erg jong en dus nog niet zo groot, dan is een kleine bokszak prima voor hem of haar. Is je zoon of dochter al wat ouder en dus ook wat groter, dan is een kleine bokszak al snel te klein. In dit geval kun je beter een bokszak kopen van een wat groter formaat.

Over het algemeen houden wij de volgende richtlijnen aan bij bokszak kopen voor kinderen:

  • Tot en met 8 jaar oud: een bokszak tot en met 70 centimeter.
  • Tot en met 12 jaar oud: een bokszak van 80 of 90 centimeter.
  • Vanaf 12 jaar oud: een bokszak van 80 centimeter, 90 centimeter of groter.

Echter, is jouw 8-jarige erg groot voor zijn of haar leeftijd? Dan kun je beter een bokszak van 80 of 90 centimeter kopen. Niet de leeftijd van je kind is doorslaggevend bij het kopen van een bokszak, maar zijn of haar lengte. Houd hier rekening mee als je een bokszak gaat kopen voor je sportieve zoon of dochter.