Eén mondkapje bestellen is niet meer genoeg

Ga jij een mondkapje bestellen, dan ben je niet de enige. Je hebt ongetwijfeld gehoord van de aangescherpte nationale richtlijnen waarmee de overdracht van Corona moet worden vertraagd. In deze richtlijnen hebben de mondkapjes een nog prominentere rol aangenomen, want behalve de verplichting in het openbaar vervoer wordt nu ook streng geadviseerd om een mondkapje te dragen in openbare ruimten. Is het tijd om een mondkapje te bestellen, dan heb je aan één kapje niet genoeg. De onderstaande informatie helpt je om te bepalen hoeveel mondkapjes je volgens de nieuwe richtlijnen minimaal nodig hebt in het dagelijkse leven.

Een mondkapje bestellen voor het openbaar vervoer

Ben je van plan om met het openbaar vervoer te gaan reizen? Dan moet je er rekening mee houden dat je voor elke etappe een mondkapje nodig hebt. Dit is het beste uit te leggen met twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Je reist ’s ochtends van Zwolle naar Utrecht en ’s avonds van Utrecht weer naar Zwolle.

In dit voorbeeld heb je twee mondkapjes nodig die dag. Eén voor de heenreis en één voor de terugreis.

Voorbeeld 2:

Je reist ‘s ochtends van Zwolle naar Utrecht, maar er zijn werkzaamheden aan het spoor dus je moet een stukje met de bus. ’s Middags neem je in Utrecht een taxi naar een vriendin, jullie gaan uit eten en ’s avonds neem je de trein weer terug naar Zwolle.

In dit voorbeeld heb je één mondkapje nodig voor je reis van Zwolle naar Utrecht zo lang je deze op houdt als je op de bus staat te wachten voor je omleiding en daarna weer de trein in stapt. Doe je hem af, dan moet je een nieuw mondkapje dragen. Je hebt een mondkapje nodig voor in de taxi en voor de trein weer terug. Dat zijn dus minimaal 3 mondkapjes.

Een mondkapje bestellen voor openbare ruimtes

Mondkapjes zijn in openbare ruimtes (nog) niet verplicht, maar je doet er goed aan het advies van de overheid wel in acht te nemen. Ga je een mondpakje bestellen voor gebruik in de winkel, de parkeergarage, de bibliotheek, een museum of de bank, dan is het belangrijk dat je weet dat je je kapje elke keer dat je deze afzet moet vervangen. Heb je een aantal taken te verrichten, dan laat je je mondkapje dus het beste gewoon op. Voor een bezoek naar de supermarkt en weer terug heb je één mondkapje nodig. Wil je op de terugweg langs het tankstation, laat het mondkapje dan op, zodat je deze niet hoeft te vervangen voor 2 minuten bij de kassa.

Waar bestel je je mondkapje?

Eén mondkapje bestellen is dus waarschijnlijk niet genoeg, maar gelukkig is er volop keuze. Ga online op zoek naar een geschikte winkel die kwalitatieve mondkapjes verkoopt, filter het assortiment en je vindt vast een mooi kapje voor jouw doeleinden. Door een mondkapje te bestellen ben je helemaal klaar voor de aangepaste richtlijnen en help je Corona de baas te worden.

Tags: