Klaar voor het festival

Het is weer zover. Dit jaar gaan we het grootste festival van Nederland organiseren. Vorig jaar is het festival goed georganiseerd, maar konden er veel dingen beter. Dit jaar staan er weer vijf te gekke teams klaar om het festival klaar te stomen. 

De voorbereidingen

Als organisatie ligt er een hele hoop op je bord. Er moet aan alles gedacht worden. Er zijn vijf teams die ieder hun eigen verantwoordelijkheid hebben. Team één is verantwoordelijk voor de opbouw. Vorig jaar hebben wij een hoogwerker aangeschaft, deze is prima her te gebruiken. Zo zijn onze podiums op tijd weggehaald voor de storm. Alle attributen zijn nog onbeschadigd en krijgen daarom dit jaar een tweede kans. Team twee is verantwoordelijk voor de food en drinks kramen. Zij moeten opzoek gaan naar bedrijven die graag op ons festival willen staan. Team drie zorgt dan weer voor de marketing, zo willen bedrijven sneller met ons samenwerken. Team vier gaat opzoek naar sponsors. Er wordt veel geïnvesteerd in het festival, en zoals we als eerder noemden wordt het, het grootste festival van 2020!

Tot slot is team vijf de HR. Wij vinden ons personeel erg belangrijk, omdat wij hun op nummer één zetten, zullen zij ook beter presteren.

Champagne  

Het festival staat. We hebben er veel tijd en geld ingestoken en nu zien we dan eindelijk het resultaat. De hoogwerker heeft goed zijn werk gedaan en ons personeel is nog hard bezig om de laatste puntjes op de i te zetten.

Een week later krijg ik een belletje van team vier. We hebben op dit moment 15 sponsors gevonden. Dit is een nieuw record. Zo komen wij uit onze kosten en kunnen we zelfs winst gaan maken. Volgend jaar zeker nieuwe bouwuitrustingen aanschaffen.

Ons personeel krijgt een bonus voor het doorwerken om alles op tijd af te krijgen.

Dit wordt grootst gevierd. De dag voor het festival gaat de champagnefles open. Er wordt gebruld en gelachen en vooral feest gevierd. Er is geen storm opkomst en alles is goed voorbereid.

Het festival

Het is begonnen. Duizenden bezoekers staan op het terrein. Vanuit de VIP-area ziet het er heel spectaculair uit. De artiesten treden op tijd op en het bier gaat als warme broodjes over de toonbank.

We mogen van een geslaagd festival spreken. Er was veel media aanwezig en zij hebben ons ook op de kaart gezet. Veel dank aan de mensen die het festival hebben georganiseerd, opgebouwd en het gesponsord. Morgen beginnen we al druk aan het plannen van het nieuwe festival voor volgend jaar, met meer artiesten en meer stages.