Slangenpompen

Slangenpompen worden vaak gebruikt voor het vervoeren van chemicaliën of het toepassen van de juiste hoeveelheid chemicaliën. Naast de juiste dosering is het altijd ideaal dat de pomp zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Zo blijft er meer werkruimte over en nemen de slangenpompen niet alle werkruimte in hun bezit. Daarnaast is het van belang dat de bediening eenvoudig is en dat je bijvoorbeeld zelf met de hand kan bepalen hoeveel chemicaliën er precies worden toegevoegd.

Doseringspompen voor chemische agressieve middelen

Vaak wordt er bij slangenpompen gekozen voor een doseringspomp. Deze pomp weet precies de juiste chemicaliën te doseren. De capaciteit die de pomp kan doorlaten is heel erg afhankelijk van het soort pomp dat je uitkiest. Sommige pompen kunnen zo afgesteld worden dat ze een hele kleine hoeveelheid doorlaten terwijl andere weer een hele grote hoeveelheid kunnen doorlaten. Ontdek zelf op basis van de verschillende pompen welke het beste past bij het doeleinden waarvoor je de pomp gaat gebruiken.

Hogedrukpompen om met extra kracht water te vervoeren

Hogedrukpompen worden ingezet om extra kracht te gebruiken om bijvoorbeeld water te verplaatsen. De pompen kunnen voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een autowasstraat waar de pomp met extra kracht het water over de auto kan spuiten zonder schade aan te brengen. Maar ook in de vliegtuigen industrie worden de pompen gebruikt om vliegtuigen schoon te spuiten na een lange vlucht.

Het verplaatsen van water over een grote afstand 

Hogedrukpompen zetten niet alleen veel kracht achter het water, maar moeten soms ook water over een grote afstand laten afleggen. Ze hebben hierdoor last van zwaartekracht, maar door de speciale pomp wordt er tegen de zwaartekracht ingegaan. Met een hoge druk duwen ze namelijk het water door de slangen heen zodat het gewenste resultaat bereikt wordt. O.a. brandbestrijdingsmachines maken gebruik van de krachtige hogedrukpompen. Natuurlijk kan de pomp ook gebruikt worden om met een hoge snelheid ergens water op te pompen en ergens anders weer naartoe te verplaatsen.