Verschillende soorten waterpijpen

Een waterpijp, ook wel een shisha, nargile of hookah genoemd. Misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien hoor je het nu ook wel voor het eerst. Het is zoals de naam het al zegt, een pijp met water waar je mee kunt roken. Het roken van een waterpijp gaat echter anders in zijn werk dan het roken van bijvoorbeeld een sigaret. Het is een pijp die uit meerdere onderdelen bestaat. Er zijn heel veel soorten waterpijpen verkrijgbaar. Hieronder omschrijf ik een aantal waterpijpsoorten:

Kleine waterpijpen

Een shisha van slechts 20 cm groot? Ze bestaan! En ze zijn populair ook. Zo’n kleine waterpijp is namelijk makkelijk om aan te krijgen, en je zou het niet denken maar je kunt er de grootste rookwolken mee creëren! Een ander voordeel is dat je de shisha eenvoudig mee kunt nemen als je gaat picknicken, of wanneer je naar een verjaardag gaat of op reis. De kleine waterpijpen zijn verkrijgbaar met één slang, maar ook met meerdere slangen om tegelijk met je vrienden te roken. Een kleine shisha bestaat uit dezelfde onderdelen als een grote waterpijp, alleen zijn de onderdelen gewoon een stuk kleiner, waardoor het een veel compactere hookah wordt. De waterpijp bevat dus de volgende onderdelen: een vaas, een schacht, een waterpijpslang en een tabakskop.

Khalil Mamoon waterpijp

Hét merk als we het hebben over waterpijpen is natuurlijk Khalil Mamoon. Het assortiment shisha’s van dit prachtige merk is enorm. Alle KM waterpijpen worden met de hand gemaakt in Egypte en bevatten de mooiste illustraties. Het gaat in de meeste gevallen om grote waterpijpen, met grote, sierlijke vazen en de meest gedecoreerde schachten. Ook de waterpijp slangen van een Khalil Mamoon zien er heel anders uit dan van een ‘gewone’ waterpijp, ze zijn mooi bekleed en hebben leuke, Arabische details.

Shisha’s met meerdere slangen

Met niet één, maar met misschien wel twee, drie of vier slangen tegelijk waterpijp roken? Het kan! Er zijn waterpijpen met meerdere slangen verkrijgbaar! Erg leuk wanneer je regelmatig met vrienden of familie samen een shisha rookt. Ook op verjaardagen of feestjes is het leuk om waterpijpen met meerdere slangen neer te zetten zodat de gasten tegelijk waterpijp kunnen roken.

Tags: