Volledige gebitsprothese in plaats van een implantaat

Als je een tand verliest, dan hoeft dit niet het einde van de wereld te betekenen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je tanden te vervangen. Tandimplantaten zijn een mooi voorbeeld van een alternatief voor vaste tanden. Met een implantaat heb je geen volledig gebit nodig. Daar komt nog eens bij dat je een implantaat op ten duur wel kan vervangen voor een volledige gebitsprothese. Dit wordt ook wel het klikgebit genoemd waarbij het gebit op de aansluitingen voor de implantaten geklikt wordt. Het is slechts één voorbeeld van de diverse mogelijkheden met tandimplantaten of gebitsprothese.

Losse tandimplantaat plaatsen.

Je kan overwegen om een losse tandimplantaat te plaatsen in je gebit. Bijvoorbeeld als je een tand mist die in het zicht is. Bij een tandimplantaat wordt er in de kaak een implantaat geplaatst. Dit is een kleine operatie die onder plaatselijke verdoving plaatsvind bij een kaakchirurg. De kosten van een tandimplantaat moet je meestal zelf betalen. Tenzij je heel uitgebreid verzekerd bent. Als de implantaat bevestigd is wordt na een paar dagen de nieuwe tand als een kroon erop gezet. Je hebt nu weer een tand terug in plaats van een gapend gat dat iedereen kan zien. Tandimplantaten zijn de ideale oplossing als je een paar tanden mist, maar de rest van je gebit nog te goed is voor een gebitsprothese.

Volledige gebitsprothese in plaats van een implantaat.

Je kan er ook voor kiezen om een volledige gebitsprothese te plaatsen. Dit wordt meestal gedaan als je vrijwel al je tanden kwijt bent. Het is dan een duur grapje om overal tandimplantaten te plaatsen. Een volledige losse gebitsprothese is verzekerd vanuit je basis zorgverzekering. Je hoeft dus niet bang te zijn voor de kosten. Naast een volledige gebitsprothese kan je ook overwegen om een prothese te maken met tandimplantaten. Dit wordt niet altijd vergoed uit het standaard basispakket. Informeer hierna bij je eigen zorgverzekering.