Vrouwen en hun gezondheid

Vrouwen en hun gezondheid

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt dan staat je leven helemaal op zijn kop. Verschillende emoties nemen zowel voor jouw als je partner de overhand. Het is belangrijk om steun te zoeken als je de diagnose kanker krijgt. Met kanker begeleiding krijg je zowel zelf als je partner ondersteuning tijdens de strijdt tegen kanker. Professionele hulp wordt zo geboden om samen de emotionele kant van de ziekte te verwerken.

Individuele therapie of groepstherapie bij kanker

Bij de kanker begeleiding kan je rekenen op zowel individuele therapie als groepstherapie. Afhankelijk van wat je zelf prettig vindt kan je een sessie bijwonen. Groepstherapie kan bijvoorbeeld erg behulpzaam zijn om in te zien dat je hier niet alleen in staat. Maar je komt ook anderen tegen die jouw als partner van iemand met kanker het beste kunnen begrijpen. Als je snelle hulp nodig hebt dan is internettherapie ook nog een mogelijkheid bij kanker.

Gezondheidszorg voor vrouwen

Het was vroeger heel normaal dat er bij ziektes zoals kanker vooral onderzoek werd gedaan bij mannen. Sommige organisaties zetten zich ervoor in dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de gezondheidszorg voor vrouwen. Vrouwen krijgen zo ook een podium om meer onderzoek te krijgen naar hun aandoening. Dit is hard nodig want jaren lang is er te weinig onderzoek gedaan naar de verschillen tussen mannen en vrouwen. Maar ook naar de juiste behandeling bij bepaalde aandoeningen bij vrouwen.

De positie van vrouwen in Nederland versterken

Het is belangrijk dat de positie van vrouwen in Nederland versterkt wordt. Er zijn helaas nog teveel vrouwen die gezien worden als mindere vergeleken met mannen. Vrouwen verdienen minder geld dan mannen, maar de gezondheidszorg voor vrouwen loopt ook nog steeds achter. Het is dan ook belangrijk dat hier eindelijk een podium voor wordt geboden en artsen zich meer gaan inzetten voor vrouwen.

Chronische huidziekten in Nederland

Eén van de meest onderschatte huidziekten onder zowel mannen als vrouwen zijn de chronische huidziekten. Deze ziekte kunnen ervoor zorgen dat je last krijgt van extreme jeuk in combinatie met vermoeidheid. Sommige huidziekten zorgen ook nog eens voor emotionele pijn. Door de ziekte worden mannen en vrouwen bijvoorbeeld nagekeken of nagestaard. Het is belangrijk dat mannen en vrouwen meer ondersteuning krijgen, maar bovenal dat er meer onderzoek wordt gedaan naar medicijnen en genezing.

Onderzoek naar bekende en minder bekende huidaandoeningen

Als je een onbekende huidaandoening hebt dan heb je soms het idee dat er alleen voor staat. Het is belangrijk dat dermatologen beter over alle aandoeningen worden geadviseerd. Maar ook dat er meer onderzoek gedaan wordt naar huidziekte zelfs als deze minder bekend zijn. Het is belangrijk dat iedereen de steun krijgt die nodig is bij een aandoening aan de huid. Vaak wordt er vergeten hoe lastig het is om te leven met een huidaandoening.