Zomerkampen en jongerenkampen 2016 / 2017

Zomerkampen voor jongeren van 15, 16, 17 jaar en ouder zijn er in verschillende vormen. Avontuurlijke vakanties, rondreizen, zomerkampen vanaf een vaste locatie, als strandvakantie en als natuurvakantie. Volop keus dus, afhankelijk van het type mens dat je bent en het soort zomerkampen dat je zoekt.

Als aanbieder van zomerkampen en jongeren-kampen werken we dag in dag uit met verschillende soorten jongeren van uiteenlopende leeftijden. Elk georganiseerd zomerkamp heeft een team van reisleiders die alles ter plaatse in goede banen leiden. Er is veel vrijheid voor de jongeren, maar de reisleiding houdt een oogje in het zeil waar nodig. In de zomervakantie 2016 en 2017 heb je weer veel keus uit zomerkampen in verschillende mooie gebieden in Europa.

Zomerkampen kiezen

Er is volop keus in zomerkampen. Voor ouders die op zoek zijn naar leuke jongerenkampen voor hun kind(eren) hebben we een paar tips:

 

  • Bekijk of de reisaanbieder goed bij je past. Een goed gevoel is het belangrijkste waar je op moet letten.
  • Controleer of alle gegevens kloppen, of er voldoende uitleg over de reis gegeven wordt etc.
  • Neem contact op met de organisatie. De beantwoording aan de telefoon of via e-mail geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten.
  • Lees reviews en recensies van mensen die er echt geweest zijn.

Een aantal van de favoriete zomerkampen onder jongeren hebben we hieronder op een rijtje gezet:

Zomerkampen Frankrijk

Een prettige, gezellige omgeving en middenin de Franse Alpen op een gezellige camping. Dat zijn de ingredienten voor deze outdoor jongerenkampen in de Alpen. Top activiteiten zijn inbegrepen bij de prijs en worden grotendeels door Nederlandstalige beroepsgidsen uitgevoerd. Raften, canyoning, rotsklimmen, maar ook andere spectaculaire activiteiten staan tijdens deze zomer kampen op het programma. De reisleiding ter plaatse zorgt er daarnaast voor dat ook de andere uurtjes goed gevuld worden met topactiviteiten.

Zomer kampen Slovenie

Een bestemming die voor een zomerkamp misschien minder voor de hand ligt, maar volkomen onterecht. Slovenie is een alpenland met mooie bergen, heel veel groen en een topomgeving om een avontuurlijk zomer kamp te organiseren. Ga voor echt avontuur tijdens deze action-packes jongerenkampen vanaf een supercamping in Slovenie.

Zomerkamp Ierland

Voor wie niet per se de hele dag zon hoeft tijdens zijn vakantie, maar ook belangstelling heeft voor natuur, cultuur en gezelligheid is Ierland een bestemming die zeker de moeite waard is. Deze reis is een rondreis, waardoor je ook echt veel van Ierland zult zien en ontdekken. Deze rondreis wordt vooral geboekt door alleenreizende jongeren met vergelijkbare interesses en is mede daardoor 1 van de leukste zomerkampen die je kunt boeken.