Bewakingscamera en inbraakbeveiliging

Bewakingscamera en inbraakbeveiliging

De bewakingscamera kan effectief werken als inbraakbeveiliging. Vaak wordt hier niet zo snel voor gekozen, maar toch werkt het vaak nog effectiever dan een alarmsysteem. Een dief weet namelijk bij de aanwezigheid van een bewakingscamera dat er een duidelijke bewijslast wordt gevormd. Buiten deze bewijslast om is er natuurlijk een grote kans aanwezig dat er nog meer beveiliging is buiten een camera. Misschien is er wel een alarmsysteem aanwezig met een stil alarm. Door dit soort dingen in overweging te nemen kan een dief besluiten om toch ergens anders in te breken en jouw pand over te slaan. Naar dit soort inbraakbeveiliging ben je natuurlijk opzoek als eigenaar van een pand of woning.

Bewakingscamera werkt als afschrikmiddel.

Het neerhangen van een bewakingscamera werkt soms al voldoende mee om af te schrikken. Dit is de reden dat er ook vaak wordt gekozen voor een dummy camera. Helaas worden dieven steeds vaker goed getrainde voordat ze op pad gaan. Er zijn genoeg dieven die in één oogopslag kunnen zien of ze te maken hebben met een dummy camera. Het is dus slimmer om voor een echte bewakingscamera te kiezen als inbraakbeveiliging. Voor een woning kan één of twee camera’s al voldoende beveiliging geven bij een bedrijf zijn er soms wat meer camera’s nodig. Een expert kan je helpen bij het uitzoeken, aansluiten en selecteren van de camera’s. Je weet zo van te voren welke keuze de juiste kan zijn. Dit is namelijk per woning of gebouw weer een nieuwe unieke situatie.

Bewakingscamera met bewegingsdetectie.

Natuurlijk is het onzinnig als een bewakingscamera constant dezelfde opnames maakt. Gelukkig is het wel mogelijk om een bewakingscamera met bewegingsdetectie in te schakelen. Je kan dan direct opnames maken als het nodig is en je hoeft geen uren aan beelden door te kijken. Alleen de belangrijkste beelden worden opgenomen en dat is als er iemand je pand betreed. Eventueel kan dit gekoppeld worden aan een sms melding zodat je direct op de hoogte bent als er iemand zich op je terrein bevind.