Blokhut met verschillende mogelijkheden

Een blokhut is met zekerheid een verrijking van je tuin want er zijn veel verschillende mogelijkheden waar je hem voor kunt gebruiken. Allereerst geeft een blokhut gelijk een landelijke sfeer en is het één van de beelden die je waarschijnlijk gelijk voor je ziet wanneer je het ideale buitenleven visualiseert. Denk bijvoorbeeld aan die typische cottage style blokhutten. Menig Pinterestbord staat er vol mee en je voegt hiermee een echte sieraad toe aan jouw tuin. Naast het feit dat blokhutten een mooie aanvulling zijn op je tuin, biedt deze hut talloze opties. Zo kun je bijvoorbeeld een blokhut kopen met overkapping waardoor je ’s avonds gezellig buiten kunt zitten. Daarnaast kun je hem gebruiken als tuinhuis en sommige mensen gebruiken hem zelfs als woning. Lees verder en doe inspiratie op!

Blokhut gebruiken als tuinhuis

Een handige manier om je spullen op te bergen is door ze in een blokhut op te bergen. Zodra de winter er aankomt moet je alle meubels en tuinspullen naar binnenhalen. Vaak komt het er op neer dat je ze naar de zolder moet slepen want je wilt ze ook niet buiten laten staan. Dan loop je veel risico op roest en schimmel. Hoe handig zou het zijn als je nooit meer met al die spullen zou hoeven slepen? Dat je alleen maar een deur in de tuin hoeft te openen en daar alle meubels achter kunt verbergen? Door een blokhut in de tuin te plaatsen kun je al je spullen makkelijk opslaan. Eventueel timmer je een kast in elkaar om spullen goed terug te kunnen vinden. Zodra het weer lente wordt, zet je met hetzelfde gemak alle spullen weer in de tuin.

Blokhut gebruiken als gezellige zitplek

Naast een slimme opbergplek zijn blokhutten ook ideaal om te gebruiken als zitplek. Door een blokhut met overkapping aan te schaffen kun je met ieder weertype buiten zitten. Je zit namelijk beschut waardoor je ook niet last hebt van een koude wind. Daarnaast zit je ook niet op het zicht van die altijd nieuwsgierige buren die een oogje in het zeil houden. Hierdoor is het ook mogelijk om er in de ochtend te sporten. Als de temperaturen prima zijn en het regent kun je toch fijn in de buitenlucht sporten. Voor extra sfeer hang je een aantal bijpassende posters op en plaats je kleurrijke plantenbakken onder de overkapping.

Pasklare oplossingen voor elke tuin bij iGarden.nl.

Een hut gebruiken als woning

Je kunt een blokhut dus gebruiken als tuinhuis, zitplek maar ook als woning. Zo kun je er bijvoorbeeld een gastenhuisje van maken. Als er logees op bezoek komen hebben zij hun eigen slaapplek in de hut. Een andere mogelijkheid is om een gedeelte van de hut in te richten als kantoor. Op die manier heb je toch het idee dat je even ergens anders naartoe gaat als overgang van privé naar werk. Daarnaast word je op die manier even niet gestoord en kun je in alles rust werken. Natuurlijk is het ook mogelijk om de gehele blokhut in te richten als woning. Hierdoor creëer je een extra landelijke woonbeleving.

Tags: