De verschillende soorten bodemisolatie mogelijkheden

Iemand die in bodemisolatie overweegt te investeren kan van verschillende mogelijkheden uitgaan, waarbij je uit meerdere soorten isolatiematerialen kunt kiezen. Elk van deze mogelijkheden zijn voorzien van andere prijskaartjes, maar ook de kenmerken en de eigenschappen variëren. Als je meer te weten wilt komen over de verschillende soorten bodemisolatie mogelijkheden, lees dan de onderstaande tekst eerst goed door.

Wat houdt deze vorm van isoleren in?

Het isoleren van de bodem is vooral handig in situaties waarbij het niet mogelijk is om de onderkant of de bovenkant van de vloer te isoleren. In deze gevallen is het slim om te denken aan bodemisolatie in de kruipruimte. Door de bodem te isoleren verhoog je het wooncomfort dankzij de aangename binnentemperatuur, maar je bent ook milieuvriendelijk bezig en de kosten van de energierekening gaan flink omlaag. Je verliest namelijk minder warmte via de vloer als je de bodem isoleert, maar je voorkomt ook zaken zoals vochtproblemen, schimmel vorming en muffe geuren.

Mogelijkheid 1. Bodemisolatie met isolatieparels

Kies je voor bodemisolatie met isolatieparels, ook wel EPS parels genoemd, dan zijn deze parels vooral geschikt voor lage kruipruimtes aangezien ze goed bestand zijn tegen vocht, rot en schimmelvorming. Isolatieparels zijn tegenwoordig de meest populaire vorm om de bodem te isoleren.

Mogelijkheid 2. Vullen met isolatiechips

Je kunt ook kiezen voor het bodemisolatie met isolatiechips, een soort lichte piepschuim die vochtbestendig zijn, makkelijk verplaatsbaar zijn en niet veel kosten. Daarnaast is je kruipruimte goed tegen vocht en schimmelvorming beschermd. 

Mogelijkheid 3. Isoleren met schelpen isolatie

Als je voor bodemisolatie van de vloer met schelpen kiest, dan kan je van een duurzame keuze uitgaan aangezien het gaat om kleine zee-schelpjes die vocht goed vast kunnen houden waardoor de kruipruimte niet nat wordt. Onthoud wel dat de isolatiewaarde beperkter is in vergelijking tot isolatiechips en isolatieparels.

Op welke kosten kan je rekenen?

De kosten die bij bodemisolatie van de vloer komen kijken wordt voornamelijk bepaald door te kijken naar de oppervlakte van de kruipruimte in vierkante meter en naar het isolatiemateriaal. Ook de bereikbaarheid en de kosten van de specialist spelen een rol. De kosten voor het isoleren van de bodem liggen ergens tussen de € 20 en € 55. Isolatieparels kosten € 25 tot € 35 per m2, isolatiechips € 20 tot € 30 per m2 en bij schelpen isolatie kan je van € 35 tot € 55 uitgaan.

Schakel deskundige hulp in

Wil je investeren in bodemisolatie van de vloer, maar weet je niet zeker wat je moet doen? Dan is het verstandig om deskundige hulp in te schakelen zodat je voorzien wordt van advies over de meest geschikte mogelijkheden voor je situatie. Om de beste specialist te vinden in vloerisolatie te vinden is het nog slim om een vergelijking te maken van meerdere opties. Dankzij een vergelijking kan je namelijk kiezen voor de deal waarbij je de beste kwaliteit kunt verwachten tegen de laagste prijs.

Tags: