Handig stappenplan om deurklinken te monteren

Heb je nieuwe deurklinken aangeschaft en wil je ze zelf gaan monteren? Dan ga je zelf de materialen en gereedschappen in huis moeten halen, maar het is daarnaast ook belangrijk om te werken volgens een handig stappenplan en om de instructies van het plan nauwkeurig op te volgen als je geen onnodige fouten wilt maken tijdens de montage. Ga door met lezen als je een handig stappenplan wilt vinden om deurklinken te monteren.

Stap 1: Oude deurklinken verwijderen

Je gaat ten eerste moeten denken aan het verwijderen van de oude klinken, welke je gemakkelijk los kunt maken door het losschroeven van de schroeven aan de zijkant of aan de onderkant. Als de schroeven van de deurknop niet meteen te zien zijn, dan moet je een paperclip of priem gebruiken of het klein slotje aan de zijkant in te drukken zodat de schroeven zichtbaar zijn. Zodra de deurklinken verwijderd zijn is de krukstift te zien, welke je aan beide kanten moet drukken uit het gat. Indien noodzakelijk kan je ook deurschilden of rozetten losmaken en ook het oude slot verwijderen met een schroevendraaier.

Stap 2: De deurklink omhoog of omlaag zetten

Nadat de oude deurklinken verwijderd is kan de nieuwe klink geplaatst worden in het gat. Als je het slot hoger of lager wilt plaatsen, dan ga je wel opnieuw een gat in de deur moeten boren door de doornmaat van het slot op te nemen en de gewenste hoogte op de deur af te tekenen. Je kunt vervolgens gebruik maken van een beitel om ervoor te zorgen dat het slot precies in het midden van de deur wordt geplaatst en dat de slotplaat in de deur valt.

Stap 3: Aftekenen en voorboren nieuwe deurklinken

Tijdens deze stap dien je de verbindingsstift te plaatsen in het nieuwe of in het bestaande gat, door ervoor te zorgen dat de krukstift evenveel uitsteekt aan beide kanten. Nu kan je samen met de rozetten of de schilden de nieuwe deurklink daar overheen schuiven, door in elk geval te zorgen dat de deurklinken en de rozetten of schilden recht staan. Je gaat ook de schroefgaten af moeten tekenen om zo de gaten voor te kunnen boren.

Stap 4: De nieuwe klink monteren

Tijdens de laatste stap ga je de nieuwe klink moeten monteren door de deurkrukset op de krukstift te schuiven en door de bijgeleverde bouten en schroeven te gebruiken. Zorg er overigens voor dat de klink stevig gemonteerd wordt door de klink hard te bewegen. Indien de deurklinken stevig vastzitten nadat je ze een paar keer op en neer beweegt, dan ben je klaar met de montage.

Een expert inschakelen

Beschik je niet over voldoende tijd, kennis en expertise en wil je het montagewerk aan een expert overlaten dan is dit een verstandig idee. Je bent van garantie op de montage van de deurklinken verzekerd en daarnaast weet je zeker dat de klinken op de correcte manier worden gemonteerd waardoor je jarenlang kunt genieten van een optimale werking.

Tags: