Heb jij het biologisch voor elkaar?

Er zijn veel soorten zaden te koop maar veel van deze zaden zijn niet goed of beter gezegd biologisch. Waarbij de zaden van ver weg komen, verscheept worden of via het luchtruim komen. Daar komt dus veel uitstoot bij kijken. Gelukkig zijn er ook veel biologische zaden te koop.
Bij biologische zaden is goed nagedacht over de meest klimaat neutrale manier om de zaden hier te krijgen en het soort zaden. Zo wordt er een heel bewuste en goede keuze gemaakt in het assortiment dat verkrijgbaar is.

Kies vanaf nu voor biologisch zaden!

Nu je weet dat er veel biologische zaden te koop zijn is een keuze maken stukken makkelijker. Omdat de zaden niet behandeld zijn met middelen. Dat heeft dus direct invloed op de smaak voor de groenten, fluit en andere zaken die uit deze zaden voortkomen.
De verpakking om de biologische zaden is ook natuurlijk en niet schadelijk. Deze bestaat vrijwel altijd uit gerecycled karton en andere natuurlijke alternatieven.

Groeilampen die bij deze tijd passen.

Bij het kweken van groenten is het in sommige gevallen nodig om groeilampen te gebruiken. Deze groeilampen versnellen de groei van een bepaalde groente met vele tientallen procenten maar kosten ook de nodige energie. Er zijn gelukkig wel een aantal mooie alternatieven groeilampen te koop die inmiddels veel minder energie verbruiken.

Lekker, gezond en leuk!

Wanneer je zelf groenten en fruit kweekt is dit lekkerder, gezonder en veel verser dan als je het in de supermarkt koopt. Omdat het rechtstreeks vanaf het land op je bord bereidt wordt.
Daarnaast is het voor een gezin ook leuk om betrokken te zijn bij groei van groenten en fruit en het uiteindelijke opeten ervan. Een ander mooi voordeel is dat het natuurlijk ook stukken goedkoper is, zeker wanneer je het kunt bewaren in de juiste potten of diepvries.