Succesvol meubels kopen met deze 3 praktische tips

Meubels kopen is leuk, maar tegelijkertijd is het ook een overweldigende taak. Er zijn een groot aantal meubelzaken waar je terecht kunt en het is lastig om te bepalen waar je het beste begint. Gelukkig is het niet nodig om hierover in de stress te raken, want met een beetje voorbereiding kies je doelgericht een meubelzaak uit en stap je daar met een duidelijk plan en visie naar binnen. Je hoeft geen bekende interieurdesigner te zijn om exact te weten wat mooi is en wat niet staat. Want met een aantal hulpmiddelen en de onderstaande tips wordt meubels kopen aanzienlijk gemakkelijker.

Tip 1: maak moodboards voordat je meubels kopen

Moodboards zijn bijzonder handig voor iedereen die moeite heeft om zich een verbeelding te maken van een bepaalde inrichting. Het is niets anders dan een verzameling van ideeën die bij elkaar passen en die jij mooi vindt. Je kunt moodboards maken per kleur, per stijl of per materiaal. Het is de bedoeling dat de afbeeldingen die je erop plaatst iets met elkaar gemeen hebben en dus een geheel vormen. Een moodboard is een weerspiegeling van de ideeën die jij in je hoofd hebt en een visie van het uiteindelijke resultaat. Kies het moodboard uit die jij het mooiste vindt en deze fungeert tijdens alle fases van het meubels kopen als punt om naar terug te refereren.

Tip: maak digitale moodboards met een online programma zoals Pinterest.

Tip 2: een plattegrond op schaal om te zien of alles past

Het is ook altijd leerzaam om een plattegrond op schaal te maken van de kamers of de kamer waarin de meubels moeten komen te staan. Deze plattegrond gebruik je om te zien welke meubels je wilt kopen, want je kunt je inrichting al exact vaststellen. Door verschillende situaties uit te proberen zie je snel wat de beste inrichting is van jouw kamer(s). Je ziet dan direct ook wat de ideale, maximale- en minimale afmetingen van je meubelstuk mogen zijn. Een plattegrond is net als een moodboard een uitstekend visueel hulpmiddel dat je helpt een voorstelling te maken van hoe het er uit moet komen te zien.

Tip: heb je al een aantal meubels om te kopen gezien? Teken deze dan uit op dezelfde schaal op een apart papier, knip ze uit en plaats ze in je plattegrond. Daarna kun je ermee schuiven, combineren en uitproberen tot je een perfecte samenstelling hebt gevonden.

Tip 3: maak een vergelijking van meubelzaken

Net als dat je van tevoren een selectie maakt van de meubels die je kopen wilt, doe je dat ook van de meubelzaken die ze aanbieden. Vergelijk prijs, garantieregeling, kwaliteit, extra diensten, nazorg en andere belangrijke punten en kies op die manier een paar goede winkels uit. Ga je deze dan bezoeken en je meubels kopen, dan ga je veel doelgerichter te werk en weet je al exact wat je wilt. Met deze drie handige tips is iedereen een interieurdesigner. Alle tips op een rijtje gezet en ben je er uit? Ga dan snel naar www.nancyhomestore.nl.

Tags: