Wasmachine

In mijn zoektocht naar een nieuwe wasmachine, ben ik heel veel nieuwe wetenswaardigheden tegengekomen. Nooit geweten dat je ook een wasmachine kan huren. Er zijn zelfs ‘stapeldeals’ bij huren mogelijk. Je kunt dan meerder apparaten huren in ‘één deal’. Je kunt bijvoorbeeld een wasmachine huren in combinatie met wasdroger, koel-/ vriescombinatie, vaatwassen en fornuis. Dit is heel handig bij bijvoorbeeld tijdelijke bewoning van huis, kamer/ appartement. Voor studenten is dit een hele goede oplossing. Vaak zit men samen in één gebouw en kan men samen gebruik maken van de verschillende apparaten. De huurprijs wordt dan door meerdere personen gedeeld, waardoor ook deze weer voordelig uitvalt. Men hoeft dan ook niet hoge aanschafwaarde te betalen en als de studie voorbij is, kan men de apparaten weer op laten halen.

Zelf heb ik niet gekozen voor het huren van wasmachine, daar ik het geld voor aanschaf nieuwe wasmachine had en gewoon apparaat voor mijzelf wilde hebben. Voor velen zal het huren van apparaten wel een goede optie zijn. Genoeg over het huren. Mij viel ook op dat ik de keuze had tussen een voorlader of een bovenlader. Wanneer kies je bijvoorbeeld voor een bovenlader? Als de ruimte die je hebt voor wasmachine bepekt is, dan is de keuze voor een bovenlader snel gemaakt. De bovenladers zijn namelijk vaak smaller dan de voorladers. Aangezien ik genoeg ruimte heb, heb ik gekozen voor een voorlader.

Ik ben vader van een groot gezin, dus vond ik het handig om een wasmachine met een grote was capaciteit te kiezen. De machine die ik voor mijn gezin heb aangeschaft heeft maar liefst 11 kg wascapaciteit. Tevens vond ik het belangrijk om ten opzichte van onze vorige wasmachine te kiezen voor een machine met energielabel A+++. Deze zijn iets duurder in aanschaf, maar berekeningen laten zien dat deze extra kosten snel zijn terugverdiend. Inmiddels draait de nieuwe wasmachine, vrijwel geluidloos, al weer een paar maanden bij ons thuis en naar alle tevredenheid!

Tags: