Caravan keuring

Caravan keuring

We weten allemaal dat onze auto goed onderhouden dient te worden, maar we vergeten vaak het caravan onderhoud. Terwijl een goed onderhouden caravan vaak een stuk langer meegaat. Daarnaast krijgt u met een jaarlijkse caravan keuring niet te maken met ongelukken die u vooraf had kunnen voorkomen. Caravan onderhoud draagt tenslotte bij aan de levensduur van uw caravan. Ondanks dat caravan onderhoud wordt aangeraden hoeft u dit niet jaarlijks te doen zoals met een auto. U gebruikt een caravan tenslotte een stuk minder dan een auto. BOVAG raad dan ook een onderhoudsplan van één keer per twee jaar aan.

Hoe werkt een Caravan keuring?

Een caravan keuring wordt aangeraden bij een BOVAG erkend bedrijf. Dit zijn de enige bedrijven waarbij u een officiële caravan keuring kan laten uitvoeren. Een ervaren keurmeester zorgt ervoor dat uw caravan optimaal is volgens de wettelijke eisen. Uw caravan wordt op meer dan 60 onderhoudspunten gecontroleerd. Wettelijke eisen aan uw caravan zijn de banden, maar ook de gasinstallatie. Uiteindelijk overlegd de keurmeester zijn of haar bevindingen en kunnen er reparaties worden uitgevoerd. Het wordt vaak aangeraden om een caravan keuring te combineren met caravan onderhoud. Uw caravan wordt zo gelijktijdig onderhouden zodat er tijdens de keuring niets meer naarboven komt.

Is een caravan keuring verplicht?

Ondanks de pogingen van de ANWB is de caravan keuring verplicht. Iedere twee jaar dient een caravan verplicht gekeurd worden. De eerste keuring vindt vier jaar na aanschaf plaats. Als uw caravan gekeurd is kan u van BOVAG een speciale sticker krijgen dat uw caravan BOVAG erkend gekeurd is. Ondanks dat een caravan keuring pas na vier jaar verplicht is raden we altijd aan om jaarlijks caravan onderhoud uit te voeren. Zo lopen eventuele mankementen niet verder op en staat u niet voor verassingen met een caravan keuring.

Voordelen van caravan onderhoud.

Caravan onderhoud bij een erkend onderhoudsbedrijf heeft diverse voordelen. Als eerste stoomt u zo de caravan klaar voor de keuring. Uw caravan wordt automatisch op alle punten gecontroleerd en eventuele reparaties worden in overleg direct uitgevoerd. Het grootste voordeel van caravan onderhoud is dat u zeker weten veilig onderweg kan. U heeft zo zelf de controle over de veiligheid van uw eigen caravan. Daarnaast ontvangt u op reparaties en het onderhoud een garantie van drie maanden. Mocht u onverhoopt toch pech krijgen, dan wordt dit gratis voor u gerepareerd. Dit is pas echt veilig op weg met uw eigen caravan.

Tag: autoverzekering-vergelijken-online.nl

Leave a reply