Asbest afvoeren en asbest saneren

Asbest afvoeren en asbest saneren

In oudere woningen komt het al snel voor dat er asbest aanwezig is. U wilt natuurlijk niet leven in een huis met asbest. Natuurlijk kan dit geen kwaad als het blijft zitten, maar als u het per ongeluk gaat aanstoten of beschadigen dan kan het een gevaar vormen. Asbest afvoeren dient dan ook altijd professioneel gedaan te worden. Natuurlijk mag u volgens de wet tot 20m2 zelf afvoeren. Het is alleen de vraag of dit wel veilig is. U bespaart misschien veel geld, maar is dit uw leven waard? Asbest saneren door een professioneel bedrijf is de beste optie.

Asbest saneren begint met een inventarisatie.

Misschien heeft u wel een idee hoeveel asbest er in uw woning zit, maar weet u dit eigenlijk niet precies. Een professioneel bedrijf kan inventariseren hoeveel asbest er precies in de woning zit. Samen laten we zien wat precies asbest is en welke platen er allemaal verwijderd dient te worden. Het totale aantal m2 wordt berekend en u kan dan besluiten als nog de asbest zelf te verwijderen. Het asbest afvoeren kan u vervolgens wel door een bedrijf laten uitvoeren. Hiermee bespaart u een paar tientjes, maar het blijft natuurlijk gevaarlijk om dit zelf aan te pakken.

Wat zijn de kosten van asbest saneren?

Asbest afvoeren brengt bepaalde kosten met zich mee. Het is heel erg afhankelijk van het aantal m2 dat u wilt laten afvallen en het soort asbest. Het verschil wordt gemaakt tussen golfplaten met asbest en gewoon asbest. Golfplaten asbest zijn een stuk duurder dan gewoon asbest. Hiermee dient u wel rekening te houden met asbest afvoeren. Golfplaten asbest afvoeren kost al snel rond de € 500 voor 1 a 10 m2. Als u gewoon asbest wilt verwijderen dan kost 35 m2 gemiddeld € 750. Dit is een richtlijn, maar de werkelijke kosten kunnen per locatie verschillen.

Kosten van asbest afvoeren.

Als het asbest is verwijderd dan moet u nog asbest afvoeren. Dit kan u zelf doen, maar wij raden dit aan gewoon door hetzelfde bedrijf te laten doen. De gemeente kan namelijk bepaalde kosten berekenen voor het asbest afvoeren zelfs als het om een klein aandeel gaat. De gemeente dient dit namelijk apart te verwerken met dezelfde veiligheid als een asbest saneringsbedrijf. Gemiddeld liggen de kosten voor asbest afvoeren op ongeveer € 20 voor 100 kg asbest. Voor deze prijs kan u het misschien beter laten afvoeren om uw eigen veiligheid te garanderen.

Leave a reply