De mooiste stoffen en viltpatronen vind je bij de stoffenwinkel

De mooiste stoffen en viltpatronen vind je bij de stoffenwinkel

Stoffenwinkel

Bij een stoffenwinkel kun je terecht voor modestoffen zoals damesstoffen, kinderstoffen, bruidsstoffen en gordijnstoffen. Met stoffen kun je zelf aan de slag gaan om bijvoorbeeld kleding en gordijnen te maken. Wanneer je bepaalde stoffen nodig hebt loop dan eens een stoffenwinkel binnen. Personeel kan je vaak gedegen advies geven en je assisteren bij het maken van de juiste keuze. Eerst dien je helder voor jezelf te hebben voor welk doel je de stof nodig hebt. Wat voor soort kleding, gordijnen of meubelstof wil je gaan maken? Vervolgens dien je aan de hand van een patroon te berekenen hoeveel stof je nodig hebt. Wil je kleding gaan maken die voldoet aan de laatste mode? Kijk dan op websites als Zalando en Wehkamp wat de nieuwste trends zijn op het gebied van stofgebruik, patronen en kleuren. Maak je graag woonaccessoires of decoraties? Kijk dan eens naar vilt.

Meest gebruikte stoffen

Modestoffen
Modestoffen kunnen gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld dameskleding en herenkleding. Onder modestoffen vallen ook kostuumstoffen zoals schotse ruiten, cashmere en linnen.

Kinderstoffen
Dit zijn specifieke stoffen voor het maken van kinderkleding. Deze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en motieven. Voorbeelden van bekende stoffen zijn Polytex, Stenzo kids, Bizzkids en Arbracadabra.

Kinderkamerstoffen
Wil je graag de kinderkamer of babykamer aankleden dan zijn deze stoffen zeer geschikt. De stoffen kunnen gebruikt worden voor het maken van o.a. spreien, hemeltjes, dekbedhoesjes en lakentjes.

Bruidstoffen
De prachtigste stoffen voor de mooiste bruidsjurken. Hieronder vallen verschillende soorten stoffen zoals kant, satijn, taft, crêpe en chiffon.

Cocktailstoffen
Deze stoffen worden gebruikt voor het maken van cocktailkleding zoals galajurken en feestkleding. Hierbij kun je denken aan stoffen als satijn, fluweel en paillette.

Interieurstoffen
Stoffen die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld gordijnen en meubels. Onder deze rubriek vallen voornamelijk de gordijnstoffen en meubelstoffen. Hierbij kun je denken aan stoffen voor stoelen, banken, overgordijnen, vitrage en kunstbont.

Vilt
Vilt is een populaire stof die vooral hobbymatig wordt gebruikt. Het is te krijgen in allerlei soorten kleuren en met diverse patronen. Er kan een onderscheid worden gemaakt in knutselvilt en design vilt. Knutselvilt wordt gebruikt voor het knutselen van o.a. poppetjes, accessoires en decoraties. Design vilt is een wat luxere soort vilt met patronen zoals stippen, strepen of hartjes. Het wordt vooral gebruikt om luxere decoraties mee te maken.

Viltpatronen

Wanneer je leuke spulletjes wilt maken van vilt dien je eerst te kijken of het item van langdurige kwaliteit moet zijn of niet. Als dat niet het geval is kies dan voor acryl vilt, dit is goedkoop in aanschaf maar pilt snel. Moet het wel van langdurige kwaliteit zijn kies dan voor vilt van wol. Deze stof is dikker en steviger. Voor kleine projecten maakt men gebruik van acryl vilt, voor grotere projecten vilt van wol. Er zijn heel veel mensen die graag als hobby met vilt aan de slag gaan. Er is dan ook een grote markt met allerlei soorten vilt en viltpatronen beschikbaar. Je kunt viltpatronen kopen en gratis downloaden op internet. Deze worden aangeboden door stoffenwinkels. Er zijn zelfs mensen die figuurtjes en andere accessoires online verkopen via een webshop of Marktplaats. Mocht je dus heel goed zijn in het maken van items van vilt dan kun je er zelfs nog geld mee verdienen!

Leave a reply