Etiketten printen en bestellen, wat werkt het beste?

Etiketten printen en bestellen, wat werkt het beste?

Etiketten hebben als voordeel dat je ze snel kunt afdrukken en je hoeft niet meer te schrijven op bijvoorbeeld labels of enveloppen.

Etiketten printen

Het printen van etiketten is helemaal niet moeilijk. Wanneer je etiketten gaat printen kun je kiezen voor bladen met etiketten die je in je printer kunt doen en waarmee je ze kunt bedrukken. Het opmaken van de etiketten doe je in dat geval in een tekstverwerkingprogramma zoals Word.

Een iets makkelijkere manier is gebruik te maken van een labelprinter. Hierin zit een rol met etiketten of labelcartridge die je kunt laten bedrukken door de labelprinter, de opmaak doe je in dat geval met speciaal meegeleverde software.

Etiketten bestellen

Vellen
Een vel heeft etiketten in een bepaald formaat. Wanneer je deze vellen gaat kopen dien je erop te letten met welk type printer ze gebruikt kunnen worden. Je hebt etiketten die alleen geschikt zijn om gebruikt te worden met inkjetprinters en die alleen geschikt zijn voor laserprinters. Etiketten die je met beiden kunt gebruiken heb je ook. Er zijn speciale labels die je kunt gebruiken voor CD’s en DVD’s. Er zijn zoveel verschillende soorten te koop, hieronder een overzichtje.

Soorten etiketten:
– Multifunctionele etiketten
– Inkjetetiketten
– Laseretiketten
– Herkleefbare etiketten
– Kopieeretiketten
– Speciale etiketten (b.v. mini, naambages, verzegeling, QR-codes, waardebonnen)
– Gekleurde etiketten
– Transparante etiketten
– Universele etiketten
– Rugetiketten (b.v. voor ordners)

Bedenk voor je gaat bestellen voor welk doel je de etiketten wilt gaan gebruiken, dat kan zijn voor:
– Adressen
– Computer (b.v. CD, DVD, LAN-kabels)
– Frankeren
– Kopiëren
– Letters en cijfers
– Magneten
– Markeringen
– Multifunctionele doeleinden
– Naambadges
– Voor producten en om te prijzen
– Promotie
– Voor het verzenden van pakketten

Labelprinter met etikettenrollen of labelcartridges

Je hebt veel verschillende labelprinters. Twee merken hebben een groot assortiment met labelprinters, dat zijn Dymo en Brother.

Dymo labelprinters
Dymo heeft een assortiment dat bestaat uit labelprinters die je kunt plaatsen op een bureau en dient aan te sluiten op een PC of laptop en labelprinters die je geheel stand-alone kunt gebruiken, de zogenaamde mobiele labelprinters.

Populaire Dymo vaste labelprinters:
1. Dymo LabelWriter 450 Turbo
2. Dymo LabelWriter 4XL
3. Dymo LabelWriter 450 Twin Turbo
4. Dymo LabelManager PnP
5. Dymo LabelManager PnP Wireless

Populaire Dymo mobiele labelprinters: 1. Dymo Labelmanager 2802. Dymo LetraTag LT-100H3. Dymo LabelManeger 420P4. Dymo LabelWriter 210D5. Dymo LabelManager 160

De mobiele labelprinters maken gebruik van zogenaamde labelcartrigdes, deze zijn prijzig in aanschaf en je hebt geen merkloze alternatieven, je moet dus altijd de originele cartridges aanschaffen van Dymo. Het voordeel van de mobiele labelprinters is dat je overal etiketten of labels kunt printen en dat je niet hoeft te verbinden met een PC of laptop.

Voor de vaste labelprinters van Dymo kun je ook merkloze alternatieven vinden. Deze etiketrollen zijn veel goedkoper in aanschaf dan die van Dymo zelf.

Brother labelprinters
Brother heeft net als Dymo een uitgebreid assortiment met verschillende labelprinters, ook hierbij heb je de keuze uit types die je vast kunt plaatsen op het bureau en types die je mobiel kunt gebruiken.

Populaire Brother vaste labelprinters:
1. Brother QL-750
2. Brother QL-720NW
3. Brother QL-700
4. Brother QL-710W
5. Brother QL-1060N

Populaire Brother
mobiele labelprinters:
1. Brother PT-D200VP2. Brother PT-2030VP3. Brother PT-H3004. Brother PT-H105

Bij de Brother labelprinters geldt m.b.t. het bestellen van etiketten hetzelfde als bij Dymo. Voor de vaste labelprinters zijn labelrollen verkrijgbaar die veel goedkoper zijn dan die van het merk zelf. Helaas dien je voor de mobiele labelprinters net als bij de Dymo labelcartridges van het merk zelf aan te schaffen, alternatieven zijn er niet.

Leave a reply