Foamrollen voor hardlopers

Heeft u na de training of na de wedstrijd altijd last van kleine pijntjes? Of bent u gewoon blessuregevoelig? De oplossing is makkelijker dan u denkt! Probeer de foamroller eens en u zult zien hoe makkelijk en eenvoudig u uzelf van de juiste massage kan voorzien. De voordelen voor u op een rijtje.
Vanaf nu bent u niet meer blessuregevoelig..
Met de foamroller kunt u al uw triggerpoints in uw lichaam uitbannen. Triggerpoints zijn knopen of verhardingen van uw spieren. Deze punten veroorzaken vaak spierpijn, kleine pijntjes of blessures. Door deze triggerpoints te verwijderen, loopt het bloed beter door uw spieren. Hierdoor vermindert u de kans op vervelende blessures.

Spierpijn is verleden tijd

Natuurlijk heeft u na een pittige training of een hardloopwedstrijd last van u spieren. Zoals u weet noemen we dit spierpijn. Wanneer u na de training of wedstrijd uw spieren direct onder handen neemt met de foamroller, zult u zien dat u spieren minder stijf zijn. Hierdoor herstellen uw spieren sneller en verschijnt u fit aan de volgende training of wedstrijd.

Tevens een goede warming-up

Begint u de training of wedstrijd wel eens met stijve spieren? Dit is natuurlijk erg vervelend, want hierdoor kunt u in de eerste fase van de training of de wedstrijd niet maximaal presteren. Wanneer u uzelf voor de training of wedstrijd masseert met de foamroller, zult u een betere doorbloeding van u spieren ervaren, waardoor u spieren losser aanvoelen. Een goede start is het halve werk!

Het gebuik van de foamroller

Het is makkelijk, snel en effectief. U kunt de foamroller overal gebruiken waar u maar wilt. Zoek een triggerpoint op uw lichaam en beweeg de foamroller voor 10 a 15 seconden langzaam over de pijnlijke plek heen. Doe dit ongeveer 10 tot 15 keer. Mocht dit niet werken, houdt dan de foamroller 30 seconden met een lichte druk op dezelfde plek.
Probeer het zo vaak mogelijk te doen en probeer ook verschillende oefeningen. Speur het internet goed af en begin alleen als je de spieroefeningen voorbereid hebt. Het is namelijk belangrijk dat u de oefeningen goed uitvoert. Heeft u teveel pijn of nog vragen over triggerpoints? Stop dan en probeer het de volgende dag weer. Na enkele behandelingen zouden u spieren al losser aan moeten voelen.