Hoe krijg je een sixpack?

Als je op het strand ligt, zie je ze vaak wel langs lopen. De mannen met een fit bovenlichaam en dat valt met name op door hun sixpack. Natuurlijk denk je dan dat je dat stiekem ook wel graag zou willen. Het is niet zo moeilijk als je denkt, maar je zult er veel mee bezig moeten zijn. Het gaat tenslotte niet vanzelf.

Wat moet ik doen voor een sixpack?

Het ontwikkelen van buikspieren hangt van twee factoren af. De eerste factoor is buikspier oefeningen. Om ontwikkelde buikspieren te krijgen, zal je buikspieroefeningen in je training moeten opnemen. Op het internet staan genoeg oefeningen (zie Youtube). Na verloop van tijd (door uit te proberen) kom je erachter welke oefeningen het beste bij je passen. Een goede uitvoering van de oefeningen is cruciaal. Probeer je buikspieren constant aan te spannen en voer de oefening traag uit. Dit laatste om massa te creëren.

Een ander belangrijk punt is uiteraard voeding. Bij de meeste mensen zijn de buikspieren niet zichtbaar, omdat men teveel vet heeft. Om van dit overtollige vet af te komen, zal je meer moeten verbranden dan er aan calorieën in gaat. Of andersom, je zult minder calorieën binnen moeten krijgen dan je verbrandt.

Het valt aan te raden om je het aantal calorieën dat je binnenkrijgt bij te houden. Dit vraagt om discipline, maar het gaat je zeker helpen. Want hoe weet je wat er binnenkomt als je het niet bijhoudt? Er zijn genoeg applicaties hiervoor beschikbaar die je kunt downloaden voor je mobiel. Of koop een schriftje en houd daar alles in bij. Zo weet je precies wat er op een dag binnenkomt.

Je zult moeten knallen. Je zult het echt moeten willen en je zult discipline moeten tonen. Anders ga je simpelweg gewoon geen sixpack krijgen. Het is niet moeilijk; het vraagt alleen om wat extra discipline en een aanpassing in je zult discipline moeten tonen. Anders ga je simpelweg gewoon geen sixpack krijgen. Het is niet moeilijk; het vraagt alleen om wat extra discipline en een aanpassing in je voedingsschema.