In een spy store vind je geweldige spullen waarmee je geluid of beeld ongemerkt kunt opnemen

In een spy store vind je geweldige spullen waarmee je geluid of beeld ongemerkt kunt opnemen

Een spy store heeft een groot assortiment met artikelen waarmee je iemand of objecten kunt observeren. Het gaat om verborgen cameraatjes en microfoons die onzichtbaar weggewerkt zijn in alledaagse spullen zoals klokken, lampen en pennen. Ook zogenaamde GPS trackers zijn bij een spy winkel verkrijgbaar. Met een GPS-tracker kun je iemands positie volgen.

Audio

Wanneer je gesprekken wilt kunnen opnemen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je gebruik maken van standaard voice recorders indien de ander mag zien dat je het gesprek aan het opnemen bent. Indien dit niet mag kun je kiezen voor spullen waarin een microfoon verstopt zit. Je kunt hierbij ook denken aan een telefoon waarmee je gesprekken kunt opnemen. Enkele voorbeelden van spullen waarin microfoons verstopt zijn: rekenmachine, pen en lamp.

Camera

Een camera kan in heel veel objecten verstopt worden. Je kunt hierbij denken aan een bril, horloge, pen, jassen, rugzakken en meer.

Brilcamera
Hierbij zit de camera aan de voorzijde ingebouwd. Vroeger had je als nadeel dat er altijd een draad van de bril naar een opnamekastje liep. Als iemand je dan ging controleren viel je door de mand. Nu heb je ook brillen met een intern opslaggeheugen. Beelden die je ziet worden direct opgenomen op het geheugen. Eenmaal thuis kun je de beelden bekijken op een PC of laptop.

Spy horloge
De camera zit onzichtbaar weggewerkt in het horloge. Er zijn zelfs horloges met infrarood LED’s zodat je ook in het donker kunt filmen. Dit soort horloges vallen helemaal niet op en je kunt hiermee echt heel goed verborgen filmen. Je hebt bij dit spy product geen last van kabels of opnamekastjes. Alles wordt opgenomen op het interne geheugen. Eenmaal thuis sluit je hem aan op je PC of laptop en kun je de beelden gaan bekijken.

Spy pen
Met deze pen kun je niet alleen schrijven, maar ook beelden opnemen. En als je even niet hoeft te schrijven leg je hem gewoon op tafel. Niemand zal doorhebben dat je aan het filmen bent, want de camera zie je echt niet zitten in de pen. Beelden worden opgeslagen op een intern geheugen.

Mini camera
Deze camera is gemakkelijk ergens te plaatsen waar je maar weinig plaats hebt. Je kunt hierbij kiezen uit een camera’s met draad die je rechtstreeks op een beeldscherm of opnamesysteem kunt aansluiten of draadloze camera’s. Dan heb je ook nog de Endoscoop, deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om door een sleutelgat of buis te kunnen kijken.

Knoop camera
Een knoop camera kun je eenvoudig wegwerken in kleding. Een nadeel is dat je deze camera dient aan te sluiten op een recorder. Je zit dus altijd met een extra kastje en kabel.

Wat kun je nu het beste kiezen?

Voor je iets gaat kopen bij een spy winkel moet je weten voor welk doel je een spy camera of microfoon nodig hebt.

– Mag de ander wel of niet weten dat er beeld of geluid wordt opgenomen?

– Dient er gefilmd te worden bij daglicht of juist als het donker is?

– Wil je dat er opgenomen wordt op een geheugenkaart, intern geheugen of een losse DVR recorder?

– Hoe zal de situatie zijn waar je wilt gaan filmen of geluid wilt opnemen?

– In welke kwaliteit wil je dat het beeld of geluid opgenomen wordt?

De prijzen van de verschillende spy spullen die je kunt kopen variëren heel sterk. Vooral de allerkleinste mini camera’s zijn behoorlijk kostbaar. De kwaliteit van de camera speelt natuurlijk ook een rol. Hoe scherper het beeld en hoe meer functies, des te duurder je uit zult zijn. Dat geldt ook voor microfoons, alleen dan natuurlijk voor het geluid.

Tags:  

Leave a reply