Kosten beugel – beugel volwassenen

Kosten beugel – beugel volwassenen

Een beugel volwassenen is een oplossing als u spijt heeft van uw tanden. U bent misschien nooit verzekerd geweest voor de tandarts, waardoor de kosten beugel veel te hoog waren. Dit is de reden dat u nooit de stap voor een beugel genomen heeft. Toch kan een beugel een groot deel van uw uiterlijk positief veranderen. Uw gezicht is tenslotte een belangrijk onderdeel van uw uitstraling. Een glimlach met scheven tanden valt dan ook als eerste op. Toch is de stap voor een beugel volwassen groot vooral vanwege de kosten beugel.

Kosten beugel volwassenen afhankelijk van orthodontist.

Het vergelijken van verschillende orthodontisten kan zeker in uw voordeel werken. Gemiddeld liggen de kosten beugel rond de € 2.000 voor de complete behandeling. Toch zijn er ook orthodontisten die al voor € 1.500 een beugel zetten. Ga gerust eens vrijblijvend naar de orthodontist en vraag om de kosten beugel volwassenen. Een orthodontist zal een behandelplan opstellen en uiteindelijk een offerte uitbrengen. Het komt soms voor dat een behandelplan opstellen geld kost omdat er misschien foto’s van uw kaak gemaakt worden. Informeer dit dus goed als u de kosten beugel gaat vergelijken. Op sommige websites wordt al online informatie gegeven over de kosten van een beugel volwassenen.

Speciale slotjes beugel volwassenen.

Volwassenen schamen zich er soms voor om nu nog aan een beugel te beginnen. U ziet tenslotte weinig volwassenen met een beugel. Gelukkig zijn er speciale sotjes waarbij een beugel volwassenen een stuk minder opvalt. Hierdoor is het ineens een stuk minder erg om een beugel te dragen. De speciale slotjes worden overigens niet standaard gebruikt. De kosten beugel lopen wat hoger op als u slotjes wilt die tandkleurig zijn. Tandkleurige slotjes zijn de voordeligste oplossing, maar u kan ook kiezen voor een linguale slotje. Dit is een beugel volwassenen die echt niet opvalt. Hiervoor betaalt u wel al snel € 1.000 of meer bovenop de standaard kosten.

Vergoeding kosten beugel volwassenen.

De kosten beugel volwassenen worden officieel alleen bij kinderen vergoed. Toch zijn er aanvullende tandarts verzekeringen waarbij de kosten beugel volwassenen vergoed wordt. Vaak is dit een maximumbedrag dat u per jaar mag besteden aan uw beugel. Als u bijvoorbeeld een linguale slotjesbeugel neemt dan zou u deze kosten zelf moeten betalen. De basis wordt meestal wel vergoed en het is handig om hiernaar te informeren bij uw tandartsverzekering. U kan zo flink op de kosten beugel besparen.

Leave a reply