Patent Rai

Patent Rai

Als u een uitvinding gedaan heeft die uniek is op de wereld, dan kan u een patent rai aanvragen. Met een patent rai heeft u het exclusieve recht op uw eigen uitvinding. Niemand mag uw eigen uitvinding zonder uw toestemming exploiteren. U kan zo andere verbieden om uw product opnieuw uit te vinden of ergens te gaan verkopen. Als er toch een copy op de markt blijkt, dan kan u stappen ondernemen. U kan een beslag rai indienen en eisen dat het product van de markt gehaald wordt. Als dit tot een rechtszaak aankomt wint u dit vrijwel altijd als het werkelijk om een copy van uw product gaat. U kan een schadevergoeding eisen en u kan ervoor zorgen dat de proceskosten verhaald worden.

Octrooihouder heeft niet altijd een patent rai.

Een patent rai wordt vaak in de war gehaald met een octrooi. Toch zit er wel een verschil tussen want een octrooihouder heeft niet altijd een patent rai. Voor het toekennen van een patent rai dient u verschillende vergunningen aan te vragen. Pas als deze worden goedgekeurd krijgt u een patent rai toegewezen. Een patent rai krijgt u voor een aantal jaar meestal is dit 20 jaar. In deze tijd bent u de enige die het recht heeft om een product of uitvinding te verkopen. Als u alleen een octrooi heeft en u geen patent rai dan mag in principe iedereen uw uitvinding zelf verkopen.

Patent rai in het buitenland.

Een patent rai is niet voor de hele wereld geldig. U kan dus geen beslag Rai leggen als er namaak ontstaat in België. Sterker nog als iemand uw product in België kopieert en daar een patent Rai aanvraagt en toegewezen krijgt is die gene de octrooihouder. U kan dan uw eigen product niet in het buitenland exporteren. Vaak wordt er dan ook een patent rai aangevraagd in meerdere landen. U kan zelfs een patent rai aanvragen in heel Europa.  Er zijn speciale bedrijven die uw patent rai kunnen regelen zodat u hier zelf geen omkijken naar heeft.

Waarom een patent rai aanvragen?

Als eerste om uw uitvinding te beschermen zodat u een beslag rai kan plegen als dit nodig is. Daarnaast is het bedacht als een soort beloning voor de uitvinder. In ruil voor het openbaar maken van uw uitvinding krijgt u een patent rai toebedeeld. U krijgt zo voor de openbaar making een bescherming aangeboden. Dit maakt de patent rai zo belangrijk voor uitvinders.

Leave a reply