Boekhouding laten doen door boekhouder in of in de omgeving van Amsterdam

Boekhouding laten doen door boekhouder in of in de omgeving van Amsterdam

U hebt een onderneming of u wilt deze binnenkort gaan starten? Dat is het raadzaam om uw boekhouding door een boekhoudkundig expert te laten doen, dat voorkomt een hoop problemen. Bovendien wordt u door een boekhouder op tijd gewezen op financiële verplichtingen en voordelen. Bent u woonachtig in de omgeving van Amsterdam? Laat dan uw boekhouding doen door een boekhouder in of in de omgeving van Amsterdam. Dit zodat u er altijd even naartoe kunt gaan als dat nodig is, bijvoorbeeld als u uw boekhouding moet inleveren of bij vragen die beter even face-to-face gesteld kunnen worden.

Boekhouding zelf doen of laten doen?

Er zijn heel veel ondernemers die hun boekhouding laten doen door een accountant. Deze boekt alle financiële gegevens in. Dat gebeurt in een speciaal financieel programma. Aan de hand van alle financiële gegevens kan een boekhouder een jaarrekening opstellen en op tijd zien of er ingegrepen moet worden met betrekking tot de financiële gezondheid van uw bedrijf.

Wanneer zelf doen

– Indien u het geld niet hebt voor een boekhouder (zorg dan wel voor goede boekhoudsoftware wanneer u zelf aan de slag gaat!)
– U hebt een redelijk eenvoudige administratie
– U hebt voldoende verstand van financiën en belastingzaken
– Bij vragen kunt u eventueel een expert contacteren
– U hebt iemand in dienst die de boekhouding voor u kan doen

Wanneer niet zelf doen

– U kunt een boekhouder betalen
– U wilt deze zorgen niet dragen
– U hebt te weinig verstand van financiën en belastingzaken
– Het voeren van uw administratie kost veel tijd
– U wilt een gedegen administratie
– U wilt zeker weten dat u aan alle regels voldoet en van welke voordelen u gebruik kunt maken

Boekhouder Amsterdam

In en om Amsterdam zijn er behoorlijk wat boekhouders te vinden die voor u de boekhouding kunnen doen. Er zijn zelfs complete vergelijkers beschikbaar waar u een postcode kunt ingeven en precies kunt zien welke soorten administratie u kunt uitbesteden. Het is namelijk per boekhouder verschillend welke administratie u kunt uitbesteden en ook de rechtsvorm van uw bedrijf speelt mee.

Verschillende vormen van boekhouding die u kunt laten uitbesteden:

– Aangifte inkomstenbelasting
– Aangifte omzetbelasting
– Loonadministratie
– Salarisadministratie
– Volledige boekhouding

Aangifte inkomstenbelasting
Wanneer u ondernemer voor de inkomstenbelasting bent moet u aangifte voor inkomstenbelasting voor ondernemers doen. In de aangifte kan vermeldt worden wat uw winst is uit onderneming.

Aangifte omzetbelasting
Deze aangifte betreft de BTW (omzetbelasting) en eventueel de opgraaf intracommunautaire prestaties (ICP).

Loonadministratie
Wanneer u personeel in dienst hebt dient u een loonadministratie bij te houden. Op deze manier heeft de Belastingdienst inzicht in de gegevens over de medewerkers en loonbetalingen.

Salarisadministratie
De salarisadministratie wordt door veel ondernemers ervaren als zeer arbeidsintensief en wordt daarom door veel ondernemers uitbesteed. Op deze manier gaat er geen kostbare tijd verloren. Door de salarisadministratie uit te besteden heb u meer tijd om uw onderneming te voeren en kunt u zich richten op de kerntaken. Tevens weet u zeker dat alles uitstekend geregeld is.

Volledige boekhouding
Wilt u zeker weten dat uw boekhouding helemaal perfect geregeld is? En wilt u zich gewoon kunnen richten op uw bedrijfsactiviteiten? Dan kun u het beste uw volledige boekhouding uit handen geven aan een boekhouder. Alle vormen van administratie worden dan overgedragen aan een boekhouder en deze zal geregeld contact met u hebben over uw administratie. U hebt zelf geen rompslomp meer en het is een investering die eigenlijk iedere ondernemer zou moeten doen.

Leave a reply