Dubbel glas: HR++-glas of voorzetramen?

Dubbel glas: HR++-glas of voorzetramen?

Wanneer u uw woning of bedrijfspand beter wilt laten isoleren door de ramen te vervangen, heeft u veel mogelijkheden. Laat u bijvoorbeeld hoogrendementsglas zetten, of gaat u misschien voor een voorzetraam? Hierbij de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje.

Hoogrendementsglas (HR++ glas)

HR++ glas is dubbelglas waarbij in de luchtspouw een onzichtbare warmte reflecterende coating wordt aangebracht. Ook is deze spouw gevuld met isolerend Argon-gas. Op dit moment krijgt u bij onze glashandel overigens 20% korting op HR++ glas!

Voordelen HR++ glas

  • HR++ beglazing is de beste en meest doeltreffende vorm van raamisolatie die er is en is dus optimaal voor uw comfort.
  • U bespaart daarom het meest op uw energiekosten.

Nadelen HR++ glas

  • De aanschaf van een HR++ raam ligt wat hoger dan bij gewoon dubbelglas of een voorzetraam. Op lange termijn bent u echter wel goedkoper uit.
  • Door het temperatuurverschil tussen binnen en buiten ontstaat ’s nachts soms condens op de buitenzijde van het glas. Dit is ’s ochtends gelukkig snel weer verdwenen.

Voorzetramen

Een voorzetraam is een extra raam dat voor uw huidige raam wordt geplaatst. Deze ramen worden in een aluminium frame op uw kozijn bevestigd.

Voordelen voorzetramen

  • Het is een eenvoudige en goedkope manier van dubbel glas plaatsen.
  • Voorzetramen kunnen worden geplaatst wanneer het niet mogelijk is om dubbel glas te laten zetten, zoals in verouderde kozijnen of bij monumentale panden.

Nadelen voorzetramen

  • Voorzetramen isoleren goed, maar niet zo doeltreffend als HR++ ramen. Wel bespaart u veel tijdens de aanschaf.

Kortom: hoewel het plaatsen van voorzetramen een uitstekende manier is om uw woning of bedrijfspand te isoleren, werkt dit niet zo krachtig als HR++ glas. Indien uw pand en budget het nu toelaat, is het op lange termijn gunstiger om voor HR++ glas te gaan. Zo niet, dan zijn voorzetramen een zeer goede optie.

Waar u ook voor kiest, A&A Glashandel levert u graag de juiste ramen. Wij zijn gespecialiseerde glaszetters en kunnen u uitgebreid adviseren bij het maken van uw keuze. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan, wij zijn u graag van dienst!

Voor het geval dat u nog over de streep getrokken moet worden: op dit moment geven wij tijdelijk 20% korting op al onze soorten dubbelglas, dus ook op HR++glas! Vraag snel een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie.

Leave a reply