Gras verticuteren

Gras verticuteren

In de loop der jaren ontstaat er al snel een viltlaag op uw gras. Een kleine laag vilt is goed voor de gezondheid en de bescherming van uw gazon. Maar door mos, maaien en onkruid kan de viltlaag gaan overheersen. Dit ziet er niet mooi uit en uw gazon staat er niet meer prachtig bij. We raden dan ook altijd aan om het gras te verticuteren. Als de laag te dik is wordt met gras verticuteren een gedeelte van deze laag verwijderd zodat er een dunne laag overblijft. Voor een mooi gazon wordt gras verticuteren twee keer per jaar aangeraden.

Hoe kan u zelf gras verticuteren?

Eigenlijk heeft gras verticuteren veel weg van harken alleen wordt nu het gras schoon geharkt. Speciaal voor het verticuteren van gras is een machine die u over uw gazon kan halen. De viltlaag wordt door de machine verwijderd en wortels van onkruid wordt doorgesneden. Door de wortels door te snijden ontstaat er niet snel weer een nieuwe laag vilt of mos. Gras verticuteren is eigenlijk heel eenvoudig als u de juiste machines hiervoor in huis heeft. Als u klaar bent met uw gazon, dan ziet u direct dat uw gras weer kan ademhalen. Het water komt ook weer goed bij de wortels, waardoor het gazon minder snel geel wordt of kapot gaat.

Handmatig gras verticuteren.

Een machine is natuurlijk ideaal, maar u kan ook handmatig gras verticuteren. Het is alleen wel heel veel werk om het met de hand te doen. Met een speciale hark kan u het mos losharken en weghalen. Wij raden aan om een speciale bladhark te gebruiken met gras verticuteren. Het is wel belangrijk om vooraf even met een riek gaten in uw gazon te prikken. Zo komt de vilt laag vanzelf een beetje los voordat u kan beginnen met harken. Uiteraard kan u het beste gewoon een speciale machine kopen om eenvoudig uw gras te verticuteren.

Na afloop van het gras verticuteren.

Na het gras verticuteren ziet uw gazon er niet bepaald mooi uit. Dit trekt na een paar dagen weer bij als u het gras juist behandeld. Het gazon bemestten is absoluut een aanrader om uw gazon wat extra kracht te geven. Naast het gazon bemestten kan u graszaad kopen. Hiermee kan u de kale plekken opvullen en u zal zien dat na het gazon bemestten u al binnen een paar dagen een verbetering ziet. Uw gazon ziet er weer uit als nieuw en kan weer zeker een half jaar mee.

Leave a reply