Tweedehands kinderkleding kan net zo mooi zijn als nieuwe kleding

Tweedehands kinderkleding kan net zo mooi zijn als nieuwe kleding

Tegenwoordig schaamt niemand zich er meer voor om producten tweedehands te kopen, dat geldt ook voor kleding. Voor kinderen kun je online zelfs vaak splinternieuwe kleding vinden tegen een tweedehands prijs! Vooral bekende merken zijn erg populair op tweedehands websites als Marktplaats en Speurders.

Meest populaire tweedehands kleding voor dames

1. Schoenen
2. Ondergoed en lingerie
3. Merkkleding (tops, truien en vesten)

Meest populaire tweedehands kleding voor heren

1. Schoenen
2. Merkkleding (overhemden, T-shirts, truien en vesten)
3. T-shirts

Meest populaire tweedehands kinderkleding

1. Schoenen en sokken
2. Rompertjes
3. Broeken en truien

Kopen of verkopen

Je kunt kinderkleding het beste online kopen of verkopen, daar vind je in ieder geval het grootste aanbod. Mocht je dat toch liever niet willen, dan kun je eventueel terecht bij een kringloopwinkel. De websites waar je het grootste aanbod tweedehands kinderkleding kunt vinden zijn Marktplaats.nl, Vintage-kids.nl, Speurders.nl, 2dehands.nl en tweedehands.net.

Tips voor kopen
Let er bij het kopen goed op dat er niet allemaal vlekken in de kleding zitten. Het laten opsturen van kleding brengt dus het meeste risico met zich mee, omdat je op foto’s niet altijd alles goed kunt zien. Mocht je bepaalde kledingstukken niet helemaal vertrouwen, vraag de verkoper dan om meer foto’s, zowel van de voorzijde als de achterzijde van de kleding. Let naast vlekken ook op eventuele scheuren en haken in de kleding. Kijk ook goed naar de maat / maten. Het veiligste is om de kleding even op te gaan halen. Je kunt dan uitgebreid bekijken of alles klopt wat wordt verkocht.

Als je de mogelijkheid hebt om de kledingstukken op te mogen halen, kies hier dan voor. Zo kun je extra controleren of de tweedehands kleding aan je verwachtingen voldoet. Je kunt niet verwachten van de verkoper dat je even met je kind of kinderen de kleding kunt komen passen. Weet dus van te voren zeker dat je de juiste maten koopt. Indien bij kledingstukken op tweedehands websites bij particuliere aanbieders geen echte foto’s staan (bijvoorbeeld ze gebruiken foto’s van kledingwinkels) wees dan voorzichtig en vraag eventueel om eigen gemaakte foto’s. Er zijn oplichters die op deze manier kleding proberen te verkopen die ze niet in hun bezit hebben.

Tips voor verkopen
In de titel van je advertentie dien je in één regel samen te vatten wat je wilt verkopen. Het beste kun je dit doen aan de hand van de volgende vragen: Is het van een bepaald merk? Wat voor soort kledingstuk is het? Wat is de maat? Wat is de kleur en indien er bijvoorbeeld een motief of afbeelding aanwezig is, beschrijf deze dan. In de eerste alinea beschrijf je het kledingstuk wat uitgebreider, bijvoorbeeld hoe oud het kledingstuk is en of het geschikt is voor een jongen of een meisje. Naast een beschrijving moet je zorgen voor duidelijke en aantrekkelijke foto’s, kopers willen ook kunnen zien wat ze kopen. Gebruik geen foto’s van andere kledingwinkels, dit kan ongeloofwaardig overkomen.

Nu kun je de prijs gaan bepalen. Indien je kiest voor bieden, schrijf dan voor jezelf een prijs op welke je absoluut wilt hebben.  Ga daar een stukje boven zitten, dan kun je namelijk altijd nog omlaag met de prijs tot het minimumbedrag dat je wilt hebben. Je kunt ook kiezen voor een vaste prijs, ga ook hier een stukje boven zitten zodat je nog omlaag kunt gaan.

Leave a reply