Barbecue

Barbecue

De voorbereidingen zijn gestart. Op zoek naar lekkere nieuwe recepten. Inkopen doen. Zondag vieren wij namelijk de verjaardag van onze zoon. Wij hebben er voor gekozen om de visite een BBQ voor te schotelen. Niet alleen vlees, maar ook heerlijke salades, vruchten en andere lekkernijen. Is wel een heel geregel en gaat veel tijd in zitten, maar als je iets doet, dan moet je het goed doen.

Voor deze gelegenheid ook maar afscheid genomen van onze oude kolen barbecue en een moderne gas barbecue aangeschaft. Via vrienden kregen wij de ervaring mee dat een hoes voor de barbecue en goede schoonmaakborstel ook geen overbodige luxe is als je gaat barbecueën. De aanschaf van gas barbecue was natuurlijk duurder dan de oude kolen barbecue, maar weet zeker dat wij er jaren plezier van gaan hebben. Heerlijk buiten in de openlucht het eten bereiden. Lekker drankje er bij, vrienden en familie, lekker eten, dat is toch genieten?

Straks nog even goed de gebruiksaanwijzing van de gas barbecue doornemen. Is toch allemaal nieuw voor mij en moet het dus wel even goed bestuderen. Veiligheid voor alles. Ook nog even informeren waar ik gasflessen om kan ruilen en wat de kosten zijn. Kosten zullen wel meevallen. Als ik zo om mij heen kijk, zie ik echt heel veel mensen die een gas barbecue hebben. Dat zou niet het geval zijn als de gasflessen ruilen enorm duur zou zijn, lijkt mij.

Vervolgens nog wat laatste inkopen doen, eten voorbereiden. Sommige vleessoorten lekker in een marinade doen en dan op naar het feest! Nu al zin in.