Beveiligingscamera voor binnen of buiten

Beveiligingscamera voor binnen of buiten

Beveiligingscamera’s zijn er in allerlei soorten en maten en diverse prijsklassen. U kunt kiezen voor een bewakingscamera voor binnen of buiten. U wilt uw kostbare bezittingen zo goed mogelijk beveiligen, maar waar moet u dan eigenlijk op letten?

Analoog

Wanneer u gebruik maakt van een analoge camerabeveiliging, dan worden de camera’s aangesloten op een CCTV systeem. Deze soort van videobewaking werd vroeger veel toegepast en nog steeds is dit een populair systeem. Wel wordt er steeds meer gebruik gemaakt van digitale camera’s, omdat deze ook kunnen opslaan op bijvoorbeeld een geheugenkaart of beelden kunnen uploaden via FTP. Een analoog camerasysteem is over het algemeen kostbaar in aanschaf.

Digitaal

Dit zijn de zogenaamde IP beveiligingscamera’s. Deze zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Er zijn al IP-camera’s verkrijgbaar voor ongeveer 75 á 100 euro. Het voordeel van een digitale camera is dat de camera de beelden rechtstreeks kan doorsturen per e-mail, uploaden via FTP of opslaat op een geheugenkaart. Er kan eventueel ook een koppeling gemaakt worden met een NAS server. Deze server slaat dan de beelden van de camera op.

De aanschaf

Wanneer u een beveiligingscamera wilt aanschaffen dient u eerst te kijken naar uw budget. De kwaliteit van de camera is namelijk gekoppeld aan de prijs. Het is verstandig vaak net iets meer uit te geven voor mooiere beelden. Het is leuk om een goedkoop IP-cameraatje in huis te halen, maar de beeldkwaliteit van dat soort apparaten is vaak slecht. Hierna dient u zich af te vragen of u binnen of buiten beelden wilt opnemen. Wanneer u namelijk buiten beelden wilt kunnen opnemen dient de camera te beschikken over LED’s. Dit is infrarood licht waarmee de camera in het donker alles kan zien. Indien u in het donker binnen beelden wilt kunnen opnemen, dient u ook een IP beveiligingscamera aan te schaffen die beschikt over infrarood LED’s.

Binnencamera
Er zijn vele soorten binnencamera’s te krijgen. Er zijn camera’s die op een vast punt alles in de gaten kunnen houden, maar er zijn ook camera’s die u kunt laten draaien. Mocht u dan een ander gedeelte van de kamer of buitenplaats willen bekijken dan is dat mogelijk. Mocht u in het donker alles willen kunnen zien dan dient u een camera aan te schaffen met infrarood LED’s. Een binnencamera is niet geschikt om ‘s nachts een buitenplaats te filmen, dat gaat niet omdat het infraroodlicht van de LED’s weerspiegeld wordt in het raam. Dit kan eventueel omzeild worden door de LED’s uit te schakelen (indien deze functie aanwezig is) of anders de LED’s af te plakken met tape. U dient er wel rekening mee te houden dat de beeldkwaliteit niet optimaal is. Overdag kan eenbuitenplaats wel gefilmd worden door een binnencamera.

Buitencamera
Wanneer u beelden van buiten wilt opnemen kunt u het beste gebruik maken van een buitencamera. Deze kan eenvoudig buiten aan een muur gemonteerd worden. Indien ook ‘s nachts beelden opgenomen moeten kunnen worden dient u een bewakingscamera aan te schaffen die beschikt over infrarood LED’s. Ook bij dit type camera kan er gekozen worden voor camera’s die kunnen draaien of niet.

Mogelijkheden voor het doorgeven van beelden en de opslag van beelden:
– Via een LAN-kabel
– Draadloos via Wifi
– Opslag op een geheugenkaart

Een LAN-kabel geeft over het algemeen de meest stabiele verbinding, Wifi is vooral makkelijk indien u naast de stroomkabel geen LAN-kabel in huis of naar buiten wilt hebben. Opslag op een geheugenkaart kan erg fijn zijn omdat je de geheugenkaart in een PC, laptop, tablet of smartphone kunt doen. Al hebben camera’s waarbij opslag op een geheugenkaart mogelijk is vaak software en/of apps beschikbaar waarlangs u de opgenomen beelden op de geheugenkaart direct kunt bekijken. U hoeft dan niet de geheugenkaart eruit te halen.

Leave a reply